A balesetet nem típushiba okozta

Ma pótolják a lezuhant mentőhelikoptert

Pótolják pénteken azt a mentőhelikoptert, amely előző nap zuhant le Kiskunlacháza és Apajpuszta között - közölte Székely Tamás egészségügyi miniszter a kormányszóvivői tájékoztatón.

2008.08.01 12:53MTI

A balesetben a mentőápoló meghalt, a pilóta életveszélyes sérüléseket szenvedett. A helikopter egy kétéves kisfiút szállított, aki égési sérüléseket szenvedett, a gyerek sértetlen maradt. Édesanyja és a mentőorvos töréseket szenvedett. 

A kormányszóvivői tájékoztatón a szaktárca vezetője elmondta, a hatóságok vizsgálják a fekete dobozt, de annyit már tudni lehet, hogy a mentőhelikopter minden szükséges karbantartáson és ellenőrzésen - az előírt időben - átesett. 

Székely Tamás véleménye szerint a baleset oka nem típushiba lehetett, hiszen ezt a helikoptert kifejezetten mentésre fejlesztették ki, és ebből több mint ezer folyamatosan repül. Megjegyezte, ha a gép két motorjából az egyik leáll, akkor a másik is elég ahhoz, hogy a helikopter továbbrepüljön. Az egészségügyi miniszter azt mondta, ezekkel a gépekkel soha ilyen jellegű probléma még nem volt. 

Hangsúlyozta: a mentőápolót - akinek 1 éves a gyermeke és nyolc hónapos terhes a felesége - a tárca saját halottjának tekinti . A történteket felelevenítve a miniszter elmondta, a mentőorvos törött kézzel is kihúzta a pilótát a roncsból, és kimentette az anyát és a megégett kisgyermeket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.