Hamis vagyonnyilatkozat?

Okirat-hamisítás miatt felelhet Mesterházy Attila

Okirat-hamisítás gyanújával tesz rendőrségi feljelentést Németh Szilárd kormánybiztos, mert állítása szerint Mesterházy Attila MSZP-elnök Facebook-oldalán meghamisítva tették közzé az ő vagyonnyilatkozatának egy részletét.

2014.01.06 11:49Havariapress
MTI

A Csepel.info híradása szerint a Magyar Szocialista Párt elnökének Facebook-oldalára még tavaly december 10-én került fel egy olyan kép, amely Németh Szilárd országgyűlési képviselőt, illetve a vagyonbevallásának egy részletét ábrázolja.

A hírblog szerint a képet azzal a céllal tehették közzé, hogy hiteltelenné tegyék a rezsicsökkentésért felelős kormánybiztost: Németh ugyanis egy korábbi kijelentésében azt állította, hogy egy viszonylag kis kertes házban lakik, a képen bemutatott vagyonbevallásból viszont úgy tűnik, mintha valójában egy 539 négyzetméteres házban lakna.

Az oldalon eredetiben közzétett vagyonnyilatkozatból ugyanakkor kiderül, hogy ez a szám Németh Szilárd ingatlanának teljes területét jelenti, a lakóház udvarával együtt, ami arra utal, hogy a Mesterházy oldalán közzétett változatot manipulálták.

A Csepel.info értesülései szerint a kormánybiztos épp ezért rendőrségi feljelentést tesz a kérdéses kép közzététele miatt, okirat-hamisítás gyanújával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.