23-án hirdetik a ponthatárokat

Január 9-ig lehet pótolni a keresztféléves felsőoktatási eljárás hiányzó dokumentumait

Jövő csütörtökig lehet pótolni a keresztféléves felsőoktatási eljárás hiányzó dokumentumait, illetve a jelentkezési sorrendet módosítani. A ponthatárokat várhatóan január 23-án hirdetik ki.

2014.01.02 10:11MTI

Az Educatio Kft. és az Oktatási Hivatal tájékoztatójában felhívta a figyelmet: az ügyintézési időszak kezdetétől az e-felvételi folyamatos, teljes körű adatbetekintést és ügyintézési lehetőséget biztosít a jelentkezőknek. A felvételiző kötelessége adatai helyességének, dokumentumai feldolgozottságának nyomon követése.

A felsőoktatásba jelentkezők hiányzó dokumentumaikat legkésőbb január 9-ig nyújthatják be elektronikus úton: a beszkennelt változatok feltölthetők az e-felvételi rendszerébe. Fontos, hogy minden feltöltött dokumentum jól olvasható legyen - jelezték.

A jelentkezéskor megadott képzések sorrendjének megváltoztatására szintén január 9-ig, egyetlen alkalommal van lehetőség. A felvi.hu oldalon elérhető e-felvételi felületén a belépést követően a sorrendmódosítás menüpontban lehet átrendezni a korábban megadott képzéseket.

A sorrendmódosításkor csak a korábban megadott jelentkezési helyeket lehet átrendezni, újabb képzés megjelölésére már nincs mód. Ha valaki egy vagy több, korábban megjelölt képzésre mégsem szeretne jelentkezni, a hátrébb sorolás helyett célszerűbb törölni őket.

A ponthatárokat előreláthatólag január 23-án hirdetik ki, ezek először a felvi.hu honlapon lesznek elérhetőek. Minden jelentkezőt csak egy helyre vehetnek fel, mégpedig az általa megjelölt jelentkezési helyek közül az első olyanra, ahol pontszáma eléri vagy meghaladja a felvételi ponthatárt.

Az Educatio Kft. és az Oktatási Hivatal korábbi tájékoztatása szerint a keresztféléves képzésekre 5729-en jelentkeztek. Az első helyes jelentkezéseket nézve, közülük 4863-an mesterképzéseket céloztak meg, 667-en alapképzésre, 140-en felsőoktatási szakképzésre, 59-en pedig osztatlan mesterképzésre jelentkeztek első helyen.

Szintén az első helyes jelentkezések alapján 4624-en jelöltek meg állami ösztöndíjas képzéseket. A jelentkezők szakválasztása alapján az első három helyen mesterképzések állnak az elsőhelyes jelentkezéseket figyelembe véve (függetlenül a finanszírozási formától és a munkarendtől). Első helyen a vezetés és szervezés mesterképzés szerepel, ezt a mérnökinformatikus és a gépészmérnöki mesterképzés követi.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.