Szükség

Parragh László: a gazdaság és a felsőoktatás egymásra van utalva

A döntéshozók, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők folyamatos együttműködésének szükségességét hangoztatta Magyarország versenyképessége érdekében a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke Pécsett pénteken.

2013.10.11 14:53MTI

Parragh László a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Állam- és Jogtudományi Kara működésének 90. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen azt mondta: a gazdaság és a felsőoktatás sikere egymás teljesítményétől, minőségétől is függ. "Ebben nagyon-nagyon egymásra vagyunk utalva, akár tetszik, akár nem" - mutatott rá.

A gazdaság szereplőinek szempontjából kritikaként fogalmazta meg, hogy a felsőoktatási intézmények rossz kapacitáskihasználással működnek, gazdálkodásukban egyszerre jelentkezik hiány és pazarlás, az onnan kikerülő diplomások tudása pedig kevésbé használható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.