A számok fogságában

Gyurcsány: itt valami biztosan nem stimmel

A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke szerint a kormánypártok stabilizálták és javították pozíciójukat 2013-ban, az ellenzék mért támogatottsága viszont nem nőtt.

2013.12.18 21:37MTI
Fotó: MTI

Gyurcsány Ferenc az ATV Egyenes beszéd című műsorában szerdán arról is beszélt, hogy szerinte a közvélemény-kutatók a Fidesz támogatottságát felülmérik, az ellenzéki erőkét viszont a valóságosnál kisebbnek ítélik. Hozzátette: erős kormányellenes hangulatot tapasztal Magyarországon. A közvélemény-kutatási eredményekről a politikus azt mondta, hogy ha helytálló a Mediánnak az a kutatása, amely 37 százalékot mért a Fidesznek a teljes lakosság körében, akkor a kormánypártnak annyi támogatója lenne, mint amennyivel "brutálisan nyert" 2010-ben.

Ez majdnem hárommillió szavazót jelent, de "én ennek a nyomát nem látom az országban, szóval itt valami biztosan nem stimmel" - jelentette ki. Gyurcsány Ferenc hozzátette: egészen biztos abban, hogy nem a Medián manipulálja az eredményeket, szerinte inkább a megkérdezettek nem mondják meg időnként, mit gondolnak.

Az viszont világos, hogy az ellenzéki politikusok és pártok nem elégítik ki a választók sokaságát - jelentette ki. A pártelnök azt is elmondta, hogy nagyon kemény kampányra számít. Véleménye szerint inkább az ellenzéki pártok azok, amelyeknek még van lehetőségük a választókat megszólítani, és "az ilyen kurucos nép, mint a magyar, az nagyon szeret a hatalommal szemben szavazni".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.