Általános dolog vagy ritka rossz példa?

Mentőautóba ülve kerüli a dugót egy igazgató?

Munkaidő előtt és közvetlen után az egész fővárosban és a bevezetőutakon is hatalmas a forgalom. Elég egy véletlen, és beáll egész Budapest. Ám vannak, akik képesek utat törni maguknak a hosszú autósorok között is...

2013.12.17 20:20ma.hu

Mentős körökben állítólag nyílt titok, hogy a Gyermekrák Alapítvány „Gyermekmentő” feliratú Mercedesével jár Balogh István, az alapítvány elnöke - mégpedig reggelente munkába. az Index többször is a tanúja volt, hogy Balogh az adományokból vásárolt, személyautós kivitelű betegszállítóval teszi meg a távot budaligeti villája és az alapítvány VIII. kerületi, Rákóczi téri irodája között, egyszer pedig a Teve utcai rendőrpalotához vitte a betegszállító sofőrje. A szóban forgó autóval a megengedett sebességet meghaladva, a villamossínen és a buszsávban kerülték ki a reggeli dugót. A szirénát, fényhidat nem kapcsolták be. Erre ráadásul bizonyítékuk is van:

Az Index kérdésére az alapítvány elnöke elmondta, hogy a betegszállítót néha „közérdekű ügyintézésre” igénybe veszik, de magáncélra soha nem használják. Egyszer az autót gumicserére kellett vinnie, sőt, a rendőrpalotába is az autó ügyeit ment intézni.

A Gyermekrák Alapítvány esetében azonban az engedély csak is a betegszállításra vonatkozik - állítja a cikk, tehát lehet bármennyire is közügy minden más, a rendelet szerint csak betegek szállítására használhatják a kocsit. Mi több, a villamossínekre is csak akkor hajthatnának fel, ha bekapcsolják a megkülönböztető jelzéseket.

Balogh-intejú (vágatlan)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.