Önkormányzat

Három helyen tartanak időközi választást

Az önkormányzati választás egyfordulós, nincs sem érvényességi, sem eredményességi küszöb, így az a jelölt nyer, aki a legtöbb szavazatot kapja.

2013.12.15 10:13MTI

Három településen tartanak vasárnap polgármester-választást, két községben új képviselő-testületet is választhatnak a helyiek.

A Csongrád megyei Ásotthalmon önfeloszlatás miatt tartanak időközi önkormányzati választást. A választáson két polgármester-jelölt, míg a hat képviselői helyért tizenhárom jelölt indul.

A Komárom-Esztergom megyei Máriahalom településen is önfeloszlatás miatt tartanak polgármester- és képviselő-választást. Polgármestert négy jelölt közül lehet választani, a négy képviselő-testületi helyért pedig tizenhárman indulnak.

A Baranya megyei Almáskeresztúron a korábbi településvezető halála miatt kellett új választást kiírni. A polgármesteri tisztségért három jelölt verseng.

Az önkormányzati választás egyfordulós, nincs sem érvényességi, sem eredményességi küszöb, így az a jelölt nyer, aki a legtöbb szavazatot kapja. A választókat reggel 6 és este 7 óra között várják a szavazókörökben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.