Rezsi- és műszaki pályázatok

Médiatanács: több mint 270 millió forintnyi támogatás

A grémium októberben hirdette meg a 2014-es rezsipályázatát, amely a közösségi rádiók és televíziók fenntartási és üzemeltetési költségeit hivatott támogatni.

2013.12.11 18:50MTI

Rezsi- és műszaki pályázatokon hirdetett eredményt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa: az ötvenegy nyertes együttesen több mint 270 milliós támogatáshoz jut - mondta Kollarik Tamás, a testület tagja.

A rezsipályázat első fordulójában 38 médiaszolgáltató jövő évi rezsiköltségeit támogatta 238 millió forinttal a testület - közölte -, valamint tizenhárom médiaszolgáltató nyert 32,6 milliós támogatást a műszaki pályázaton.

Emlékeztetett: a grémium októberben hirdette meg a 2014-es rezsipályázatát, amely a közösségi rádiók és televíziók fenntartási és üzemeltetési költségeit hivatott támogatni. A 2014-es pályázat első fordulójában 11 közösségi rádió és 27 közösségi televízió kapott támogatást.

Kollarik Tamás kiemelte: a médiatanács fontosnak tartotta, hogy a pályázatok megújítása és fejlesztése érdekében folyamatosan egyeztessen a szakmai szervezetekkel. A Helyi Televíziósok Országos Egyesületével (HTOE), valamint a Helyi Rádiósok Országos Egyesületével (HEROE) folytatott szakmai párbeszédek során a számos, a médiaszolgáltatóknak kedvezőbb változást hozott az idei pályázatokon, így a rezsipályázatokon is.

A médiatanács a jövő évi, 435 milliós kerettel meghirdetett rezsipályázat előkészítésekor is kiemelten figyelembe vette az előző évi tapasztalatok mellett a bírálóbizottságok javaslatait, valamint a médiaszolgáltatók és a szakma részéről érkezett igényeket is.

A médiaszolgáltatókat támogató pályázatok sikerére tekintettel keretet emeltek, majd nyerteseket hirdettek a műszaki pályázat idei negyedik fordulójában is - számolt be. Tizenhárom médiaszolgáltató - köztük az Érd TV, Európa Rádió Szeged, Ipoly TV, Buda Környéki Televízió, Radio Monoster, Régió Plusz Televízió, Újpesti Közösségi Televízió - kapott 32,6 millió forintos támogatást. A nyertesek az összegből a folyamatos, színvonalas és minőségi működésüket biztosíthatják, stúdiótechnikai hátterüket alakíthatják ki.

A közösségi médiaszolgáltatók folyamatos működést lehetővé tévő és műszaki fejlesztését célzó támogatás kerete 2014-ben is 110 millió forint lesz - közölte Kollarik Tamás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.