NMHH

Rádióműsorokat, online filmeket támogat a médiatanács

Huszonkét helyi vagy körzeti rádiónak, valamint online filmek készítéséhez nyújt támogatást a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa.

2013.10.31 07:34MTI
MTI

A döntésről Kollarik Tamás, a testület tagja tájékoztatta az MTI-t. A helyi és körzeti rádiók hír-, valamint közérdekű szolgáltató és tematikus magazinműsoraihoz összesen 74,3 millió forintot biztosított szerdai ülésén a médiatanács - közölte.

Hírműsor kategóriában nyolcan kaptak együttesen 22 millió forintot, magazinok esetében pedig tizennégy állandó rádióműsornak ítélt meg összesen 52 millió forintot a grémium. Az idei pályázat utolsó fordulójában még 75 millió forint áll rendelkezésre - fűzte hozzá.

A Neumann János online műsorszámokat támogató pályázaton is hirdetett nyertest a médiatanács - ismertette. KulturPart című online oldalára készíthet közszolgálati műsort a PartArt Internetes Kiadó Kft.

A film a nemzetközileg ismert, de nem világhírű magyarokat mutatja majd be. Az első rész Borsi Flóráról készül, akinek Time Travel című fotósorozatát olyan nagy nemzetközi online médiumokban jelentették meg, mint a Yahoo vagy a Daily Mail.

A sorozat második része Üveges Péter formatervezői munkáját mutatja be, aki üvegből készít gitárokat. A harmadik részből F. Kovács Attila munkássága ismerhető meg, aki hol bútorokat, hol jelmezeket, hol hintókat tervez.

Kollarik Tamás beszámolt arról is, hogy a médiatanács a pályázatok fejlesztése során egyezetett a Helyi Televíziósok Országos Egyesületével, valamint a Helyi Rádiósok Országos Egyesületével. Ezek eredményeként döntöttek úgy, hogy a jövő évi pályázatokat még idén meghirdetik, a tervezhetőség érdekében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.