Balog

Jövő ősztől tennék kötelezővé az óvodát

Az emberi erőforrások minisztere azt kérte, az Országgyűlés oktatási és tudományos bizottsága támogassa a kormánynak azt a szándékát, hogy a kötelező óvodáztatás ne 2015 szeptemberében, hanem már jövő ősztől életbe léphessen.

2013.12.03 12:58MTI
Fotó: MTI

Balog Zoltán kedden a bizottság előtti éves meghallgatásán azt mondta: az egyéves csúsztatásról szóló módosító javaslat elfogadása abból fakadt, hogy nem voltak ismertek a pontos számok. Jelezte, hajlandóak költségvetési forrásokat adni arra, hogy a szükséges férőhelyek rendelkezésre álljanak.

A miniszter a köznevelés területéről a keretfeltételek változását emelte ki. Hangsúlyozta: egyetlen intézmény sem szűnt meg, legfeljebb összevonás történt.

Közlése szerint a felsőoktatás átalakításának stratégiai irányait első olvasatban tárgyalta a kabinet előző héten, erre valószínűleg decemberben visszatérnek. Jelentős eredményként értékelte a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájával (HÖOK) aláírt megállapodást, amelyet jó egyezségként értékelt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.