Jóváhagyva

Elfogadták a vatikáni szerződés módosítását

Az Országgyűlés hétfőn jóváhagyta a vatikáni szerződés módosítását, ez azt jelenti, hogy az állam a bevett egyházaknak felajánlott személyi jövedelemadó egy százalékát kiegészíti az összes szja-bevétel egy százalékára.

2013.12.02 19:15MTI

A Magyarország és az Apostoli Szentszék közötti megállapodás módosítása továbbra is biztosítja a közfeladatot ellátó egyházi intézményeknek a hasonló állami intézményekével azonos mértékű finanszírozást.

Rendelkezik arról is, hogy az állam a katolikus egyház által állami iskolákban végzett hitoktatás költségeit a hitoktatók díjazásánál a mindenkori pedagógusbér átlagával megegyező mértékben biztosítja.

A parlament az október 21-én aláírt megállapodás módosításába 296 igennel, 8 ellenszavazattal és 32 tartózkodás mellett egyezett bele. A frakciók a tartózkodó MSZP kivételével igennel voksoltak, az ellenszavazatokat a Demokratikus Koalíció független képviselői adták le.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.