Mi motivál?

Jobbik: a téli közfoglalkoztatás koncepciója egy "abszurd agyrém"

A Jobbik azt szeretné megtudni a kormánytól, ki találta ki a téli közfoglalkoztatás koncepcióját, amelynek keretein belül szerintük "százezer túlkoros, sok esetben antiszociális embert szabadítanak rá négy hónapra az általános iskolákra".

2013.11.30 15:25MTI

Dúró Dóra, az ellenzéki párt szóvivője szombaton szakmailag indokolatlannak és emberileg elfogadhatatlannak nevezte, hogy az alapfokú végzettséggel nem rendelkező, a téli közfoglalkoztatásra jelentkező emberek az általános iskolákban tanulnak négy hónapon keresztül. Az alapfokú végzettséggel rendelkezőket szakiskolákban képzik tovább a tervek szerint.

A jobbikos politikus kiemelte: ezeket a sokszor analfabéta embereket nem a tudás megszerzése, hanem az a közel 50 ezer forint motiválja majd, amit a programban résztvevőként megkapnak. A kormány "melegedni teszi be ezeket az embereket az iskolákba, és közben fizet is nekik" - fogalmazott.

Abszurdnak és agyrémnek nevezte, hogy a kormány százezer embert "szabadít rá" az iskolarendszerre minden előzetes tájékoztatás nélkül.

Hangsúlyozta: a Jobbik már most sok visszajelzést kap szülőktől, akik féltik a gyerekeiket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.