Felkészültek, készek, képesek

Csaknem négyszázan tettek honvédesküt Szentendrén

Összesen 388 honvédtiszt- és altisztjelölt, szerződéses legénységi állományú katona, valamint nem katonai tanintézményekben végzettek tettek honvédesküt ünnepélyes keretek között Szentendrén, az altiszti akadémián.

2013.11.29 13:17MTI
MTI, archív

Hende Csaba honvédelmi miniszter elmondta, a jelenlévők felkészültek, kiképzésük után készek és képesek arra, hogy beilleszkedjenek a honvédség közösségébe, és méltó bajtársaivá váljanak azoknak, akik Afganisztánban, a Balkánon és Cipruson vagy éppen a dunai árvíz gátjainak megvédésekor szolgáltak.

A kormányzat hatalmas utat tett meg az elmúlt három és fél év alatt az ország és a honvédség megújításáért - jelentette ki.

A honvédség és a honvédek anyagi helyzete azonban csak az ország teherbíró képességének növekedésével javulhat - tette hozzá. Az első biztató jelek már megérkeztek: javul az ország gazdasági helyzete, négy évtizede nem látott alacsony szinten van az infláció, a rezsi költségei csökkentek, lassan felpörögnek a gazdaság motorjai - sorolta.

Hende Csaba hangsúlyozta: a kormány vállalta, hogy a jövőben minden évben a bruttó nemzeti termék 0,1 százalékával növeli a honvédelmi költségvetést, és "készülnek a tervek, amelyekkel néhány éven belül újra cserélhetjük a kifutó szovjet technikát".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.