Szükség van az élőerőre

A Honvédség tárt karokkal várja a melegeket

"Nem számít, ki honnan jött, gazdag vagy szegény, hogy milyen hit, vagy meggyőződés irányítja az életét."

2013.11.28 14:35MTI
Hende Csaba honvédelmi miniszter

A Magyar Honvédségben nem számít, ki honnan jött, gazdag vagy szegény, hogy milyen hit, vagy meggyőződés irányítja az életét, csak az, hogy vállalja a munkát, és ha kell a küzdelmet is mindazért, amit "a piros-fehér-zöld zászló jelent" - mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter csütörtökön Budapesten, a Roma katonák a seregben című film bemutatóján.

A miniszter azt mondta: "ez a film olyan romákat mutat be, akiknek sikerült". Megtalálták helyüket az életben és egyenrangú tagjai lettek a honvédek közösségének. Kemény munkájukra támaszkodva, a honvédség segítségével sikerült kitörniük a szegénységből, és "azokból az ördögi körökből, amiket a szegénység font az életük köré" - fogalmazott Hende Csaba.

Garai Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára azt mondta: azon lesz, hogy ezt az életpályát minél jobban megismertesse a roma fiatalok körében, hogy minél több roma fiatal találja meg boldogulását a honvédségben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.