Polgármestert, képviselőt választanak

Időközi önkormányzati választást tartanak vasárnap Fóton

Polgármestert, valamint a helyi 1-es számú egyéni választókerületben új önkormányzati képviselőt választanak vasárnap Fóton, miután a Pest megyei település eddigi polgármestere, a fideszes Cselőtei Erzsébet lemondott mindkét posztjáról.

2013.11.20 09:26MTI

Chrobák Zoltánné, a helyi választási iroda vezetője elmondta, hogy a 19 ezer lakosú Fóton 15 ezer 370 választópolgár szavazhat az új polgármesterre.

Az 1-es számú választókerületben – ahol 1910 választásra jogosult polgárt várnak az urnához – két szavazólapot adnak majd át a voksolóknak, mert ők nemcsak a leendő polgármesterről, hanem körzetük új képviselőjéről is dönthetnek – tette hozzá.

A polgármesteri posztért öten indultak: Bartos Sándor (független), Földi Pál János (Civil Összefogás a Fótiakért Egyesület), Németh József (független), Takács István (a Magyar Szocialista Párt, az Együtt - A Korszakváltók Pártja, a Párbeszéd Magyarországért Párt és a Demokratikus Koalíció közös jelöltje), valamint Vargha Nóra Mária (Magyar Liberális Párt).

Az 1-es számú egyéni választókerület képviselői mandátumáért nyolcan szálltak ringbe: Fábry Béla (a Magyar Szocialista Párt, az Együtt - A Korszakváltók Pártja, a Párbeszéd Magyarországért Párt és a Demokratikus Koalíció közös jelöltje), Gódor Istvánné (független), Madaras Ádám (független), Priszlinger Éva Ilona (független), Sándor István (Jobbik Magyarországért Mozgalom), Urbán Zsombor Gábor (független), Varga József Csongor (független), valamint Vargha Nóra Mária (Magyar Liberális Párt).

Fót leendő polgármestere tagja lesz a jelenleg 10 fős képviselő-testületnek is, amely a vasárnapi voksolást követően várhatóan 12 fősre bővül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.