Fidesz-retorika

Jobbik: az önkormányzatok is szálljanak be a rezsiharcba!

A Jobbik felszólítja az önkormányzatokat, hogy legalább tíz százalékkal csökkentsék az általuk meghatározott helyi adók mértékét, és ezzel szálljanak be a rezsiharcba.

2013.11.16 11:45MTI

Erről Hegedűs Lorántné beszélt szombati sajtótájékoztatója után telefonon nyilatkozva az MTI-nek.

Az ellenzéki politikus felidézte: az önkormányzatoknak december elejéig kell meghatározniuk a helyi adók mértékét. A Jobbik arra hívja fel a képviselő-testületek figyelmét, hogy sehol ne emeljék a helyi adókat, sőt azokat mindenhol legalább tíz százalékkal csökkentsék.

Úgy fogalmazott: a kormány "cinikus módon" szűken határozta meg az önkormányzatok működési költségeit, így az ágazat 2013-ban 80 milliárd forint hiányt termelt. Ráadásul jövőre is legalább ennyi lesz az ágazat hiánya, hiszen az önkormányzatok működésére ugyanannyit szán a kormány a jövő évi költségvetésben, mint az idén. Hegedűs Lorántné szerint a hiányzó összeg pótlását a kormány "rá akarja tolni az önkormányzatokra", hogy a települések szedjék be az emberektől azt, amit a kormány nem vállal magára.

Éppen ezért kell az ellenzéki politikus szerint az önkormányzatoknak is beszállniuk a rezsiharcba, a kormányzattal szemben.

Hozzátette azt is: még nincs lezárva a jövő évi költségvetés, és az önkormányzatoknak szövetségbe tömörülve el kell érniük, hogy a kormánytöbbség további jelentős forrásokat biztosítson számukra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.