Tűzoltási feladatok

Együttműködési megállapodást kötött az OKF és az Országgyűlési Őrség

A többi között az Országház tűzoltási feladatainak hatékony elvégzése érdekében együttműködési megállapodást kötött az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) és az Országgyűlési Őrség.

2013.11.12 20:18MTI

Az Országgyűlésről szóló törvény szerint ugyanis az őrség látja el az Országház elsődleges tűzoltási és tűzbiztonsági feladatait. Ugyanakkor ezek hatékony, szakszerű és összehangolt végrehajtásához elengedhetetlen a hivatásos katasztrófavédelmi szervekkel történő együttműködés - tartalmazza az OKF közleménye.

A tájékoztatás szerint az OKF az együttműködés keretében lehetővé teszi az őrség tagjainak jelentkezését a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézet képzéseire, valamint részt vehetnek a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ szaktanfolyamain is.

Ugyanakkor közös gyakorlatokon sajátítják el az Országház tűzvédelméhez szükséges szakmai ismereteket. A megállapodás értelmében a felek kölcsönösen együttműködnek a különböző tervezési és hatósági feladatok végrehajtásában is. A dokumentumot Bakondi György, az OKF vezetője és Tóth László, az Országgyűlési Őrség parancsnoka írta alá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.