Megszegték hivatali kötelességüket

Vádemelés a megvesztegetett munkaügyi felügyelők ügyében

Vádat emelt az Országos Munkaügyi és Munkabiztonsági Főfelügyelőség Nyugat-dunántúli, illetve Vas megyei felügyelőségének 5 dolgozója ellen a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.

2013.11.11 18:20MTI

Takács Péter főügyész közleménye szerint a vádlottak megszegték hivatali kötelességüket, amikor a megyében tartott munkaügyi és munkavédelmi ellenőrzések után nem jelentették a feltárt hiányosságokat, illetve "eleve közreműködtek a leleplezés meghiúsulásában".

Az elsőrendű vádlott hat esetben fogadott el ellenszolgáltatást, ebből ötször pénzt azért, hogy az ellenőrzésnek ne legyenek következményei, ezzel többrendbeli, hivatal személy által, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetést és más bűncselekményeket valósított meg – írták.

A közlemény szerint hat további vádlott "az ellenőrzések következményeinek elkerülése érdekében" lépett kapcsolatba a munkaügyi hatóság alkalmazottaival. Ők ezért vesztegetés és hivatali visszaélés miatt állnak majd a Törvényszék elé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.