Tízezer forintot fogadott el

Megvesztegettek egy tatai főtörzsőrmestert

Egy tatai főtörzsőrmester tízezer forintot fogadott el a megbízhatósági vizsgálatát végző tiszttől, ezért a Tatabányai Nyomozó Ügyészség vesztegetés elfogadása miatt emelt vádat ellene.

2013.10.14 16:04MTI

Miskolczi Ivett, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség szóvivője elmondta: a kilétét eltitkoló tiszt arra kérte a rendőrt, hogy a nyilvántartásban ellenőrizze le az általa megvásárolni kívánt gépkocsi előéletét és a tulajdonos adatait.

Szívességéért anyagi ellenszolgáltatást is kilátásba helyezett. A vádlott szolgálati helyén lekérdezte az adatokat, és a rendszámot a körözési rendszerben is ellenőrizte. Később az adatok átadásánál a biztonsági ellenőrzést végző tiszt egy tízezer forintos bankjegyet nyújtott át a rendőrnek, aki azt zsebre tette.

A vádlott cselekményei hivatali visszaélésnek, illetve hivatali vesztegetés elfogadásának számítanak. Az elkövető beismerő vallomást tett, és távozott a rendőrség állományából - tette hozzá a szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.