"Az ország érdeke"

Gyurcsány ma is támogatná a sukorói beruházást

Gyurcsány Ferenc ma is támogatná a Sukoróra tervezett kaszinóberuházást, mert véleménye szerint ez az ország érdeke.

2013.11.11 16:36MTI
MTI

A volt miniszterelnök az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében úgy fogalmaz: a beruházás meghiúsulása miatt indított perben "az igazság tanújaként" vesz majd részt.

A Magyar Nemzet értesülése szerint a sukorói kaszinóberuházás meghiúsulása miatt hétfőn kezdődik és két hétig tart Washingtonban az a nemzetközi választott bíróság előtt zajló kártérítési per, amelyben izraeli befektetők több mint 100 milliárd forint kártérítésre perlik a magyar államot.

Az mno.hu a hétvégén azt írta, információik alapján a befektetők felhasználhatják majd Bajnai Gordon exminiszterelnök egy korábbi büntetőügyben tett vallomását, Gyurcsány Ferenc volt kormányfő pedig írásban fog tanúskodni.

Gyurcsány Ferenc hétfői közleményében úgy fogalmaz: Magyarország és a Velencei-tó partja gazdagodhatott volna egy egymilliárd euró értékű, háromezer embert foglalkoztató beruházással, de az akkori legnagyobb ellenzéki, most kormánypárt Fidesz "brutális politikai támadást indított a terv ellen" és végül ellehetetlenítették a programot. Véleménye szerint most viszont egy olyan nemzetközi bíróságon ítélik meg a Fidesz magatartását, "amit az itthon megszokott eszközökkel nem tudnak befolyásolni".

Gyurcsány Ferenc hangsúlyozza, hogy végig támogatta a tervezett beruházást és ma is ezt tenné, mert meggyőződése szerint ez az ország érdeke. "Bárki kérésére szívesen ismételten elmondom, tisztességtelen politikai szándékok miatt hiúsította meg a Fidesz, illetve a jelenlegi kormány a sukorói beruházást".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.