Öngyilkos akart lenni...

Vádemelés egy tavalyi szolnoki gázrobbanás előidézőjével szemben

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt előidéző közveszély okozás miatt vádat emelt az ellen a szolnoki férfi ellen, aki tavaly öngyilkossági szándékkal elvágta a lakása szobájában lévő gázkonvektor csövét, és így robbanást idézett elő.

2013.11.06 11:59MTI

A vádirat szerint 2012. december 12-én este a gázvezeték elvágását követően a vádlott elaludt. A gáz a lakás másik szobájában éjfél után néhány perccel egy elektromos szikra miatt berobbant.

A robbanás következtében tűz ütött ki és átterjedt másik két lakásra, valamint a társasház lépcsőházára. A házban a vádlotton kívül még 17-en tartózkodtak, aludtak. A robbanás után ki tudtak menekülni lakásaikból, így nem sérült meg senki. A robbanás és a tűz következtében a társasházi közösséget 71 millió forint vagyoni hátrány érte.

A vádlott nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az ügyészség fegyházbüntetés kiszabását kérte a Szolnoki Törvényszéktől - közölte Balázsné Busku Terézia ügyészségi szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.