Nem jogerősen

Miskolci gázrobbanás - felfüggesztett fogházbüntetést kapott egy üzemtechnikus

Nem jogerősen egy év fogházbüntetésre ítélt a bíróság egy üzemtechnikust a Miskolcon 2011 szeptemberében bekövetkezett gázrobbanás miatt, az ítélet végrehajtását két évre felfüggesztették.

2013.10.29 22:28MTI

A TV2 Tények című műsorában felidézték: a miskolci Városház téren annak idején munkások gázcsapot szereltek, amikor belobbant a gáz; mindkét munkás súlyos sérüléseket szenvedett, egyikük később a kórházban meghalt. Mint kiderült, szabálytalanul rögzítették és vágták el a vezetéket, és védőruhát sem viseltek, a gázfáklya pedig órákig égett a település belvárosában.

Az üzemtechnikus a bíróságon úgy nyilatkozott, hogy nem követett el bűncselekményt, mégis elfogadta az ítéletet. Az ügyész három nap gondolkodási időt kért - közölték a műsorban.

A Miskolci Városi Ügyészség az idén januárban emelt vádat a munka elvégzéséért felelős üzemtechnikussal szemben, halált okozó gondatlan veszélyeztetés és gondatlan közveszélyokozás vétsége miatt, s felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt a Miskolci Járásbíróságnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.