Gyűjtőszigetek helyett (mellett)

Bővül a szelektív hulladékgyűjtési rendszer a fővárosban

Folyamatosan bővítik a szelektív hulladékgyűjtési rendszert a fővárosban, 2014 végéig összesen több mint 400 ezer szelektív kuka kerül a lakossághoz.

2013.10.24 14:35MTI

A projektre összességében 5,5-6,0 milliárd forint közötti összeget költ a főváros. Ebből 4,8 milliárd forint uniós forrás, amit 4,3 milliárd forintról sikerült egy 500 millió forintos kiegészítő támogatás uniós elfogadtatásával megemelni - mondta György István főpolgármester-helyettes.

A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszer egy alapvetően környezetvédelmi célokat szolgáló beruházás, amelynek megvalósítása során minden elemében figyelembe veszik a környezetvédelmi szempontokat. Így történik ez a szükséges járműbeszerzések esetében is - hangsúlyozta a budapesti városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.