Megdöbbentek a kukás kérdőíven

Szelektíven kukázol? És buzi-e vagy?

A hulladékgyűjtési szokásokról és a kerekes szemetesládákról végzett felmérést a birminghami városvezetés, ám a kérdőíven váratlanul egészen furcsa kérdésekkel találták szembe magukat a lakók.

2013.03.19 11:56ma.hu

Internetes felmérést végzett az angliai Birmingham vezetése a városlakóknak, hogy képet kapjon arról, milyenek a hulladékgyűjtési szokások, ki hogyan használja a szelektív gyűjtés adta lehetőségeket és kinek van kerekes kukásládája. Az első néhány kérdés után azonban kicsivel tovább haladva megdöbbentő kérdéssel szembesül a gyanútlan állampolgár: minden külön köntörfalazás nélkül azt kérik tőle, jelölje be, heteroszexuális, homoszexuális, esetleg biszex a nemi beállítottsága.

"Azt nem kérdezik, milyen típusú szemetesládákat szeretnénk, de az fölöttébb érdekli őket, hogy milyen a szexuális irányultságunk" - jegyezte meg döbbenten a 34 éves Dave Dixon a Mirror című brit napilapnak, ő egyike azoknak, akik megkapták e-mailben a kérdőívet. Egy korábbi tanácsnok szintén értetlenül áll a kérdés előtt, szerinte teljesen értelmetlen ostobaság az egész. A 40 éves Cyril Mayers, akinek családja is van, azt írta válaszképp: "Mi a frász köze van a szexuális irányultságomnak vagy akár a vallásomnak a kerekes kukákhoz? Törődjenek a maguk dolgával!"

A városvezetés azzal mentegetőzik, hogy ezek a szokásos alapkérdések egy felmérésben, és a szóvivő hangsúlyozta, hogy bár valóban nincs szükségük a nemi preferenciákra a kukák értékeléséhez, a kérdőívet kitöltők észrevehették volna, hogy van egy olyan lehetőség, miszerint "nem kívánok válaszolni erre a kérdésre".

Ugyanakkor nem ez az első alkalom, hogy a város elöljárói nevetség tárgyává lettek az ügyetlenkedésük miatt. 2008-ban az angliai Birmingham helyett az alabamai azonos nevű város fotóit használták fel mintegy 360 ezer szórólaphoz, 2010-ben pedig rosszul írták le a város nevét a szavazócédulákra - emlékeztetett a Mirror.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.