Hétfőn ül össze idén először az Alkotmánybíróság

Holnaptól a népszavazási kérdésekkel foglalkozik az Ab

Hétfőn ül össze először az Alkotmánybíróság, a testület a hét első két napján tartandó teljes ülésének napirendjén főként népszavazási kezdeményezésekkel kapcsolatos beadványok szerepelnek.

2008.01.06 11:35MTI

Többek között a Fidesz és a KDNP, illetve Nagy Tamás, a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége elnökének valamint Kálmán László nyelvésznek a termőfölddel kapcsolatos kérdéseit is tárgyalja az Ab. Ezen népszavazási kezdeményezések aláírásgyűjtő íveinek mintapéldányait hitelesítő OVB határozatok ellen benyújtott kifogásokat másodszor tárgyalja a testület.

Ugyancsak napirenden szerepelnek olyan OVB-határozatok, amelyekkel a választási testület a képzési hozzájárulásra, a kórházprivatizációra, a vizitdíjra vonatkozó népszavazási kezdeményezéseknek adott zöld utat.

Az OVB-határozatok elleni beadványok mellett tárgyalja az Ab a szabálysértési törvény, a jövedéki adóról és jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól, valamint a pénzmosás megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvények egy-egy passzusát támadó kifogásokat is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.