Képviselők nem

Egy polgármester is érintett a nyelvvizsgabotrányban

Egy polgármester is érintett a nyelvvizsgabotrányban - közölte Gyugyi Csilla, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője.

2013.10.21 16:13MTI

A szóvivő ugyanakkor cáfolta, hogy a gyanúsítottak között országgyűlési képviselő, illetve helyi képviselők neve felmerült volna. Megerősítette, hogy köztisztviselők is szerepelnek a gyanúsítottak között, így 58 rendőr, 24 katasztrófavédelmis, 20 büntetés-végrehajtási dolgozó és tíz, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal állományába tartozó munkatárs.

A márciusban kezdett nyomozásnak jelenleg 602 gyanúsítottja van, és további gyanúsítások várhatók. A vesztegetés és más bűncselekmények miatt indított eljárás alapja, hogy közvetítők keresték meg azokat, akiknek nyelvvizsgára volt szükségük, és pénzért előre átadták a nyelvvizsga írásbeli feladatsorát, továbbá megmondták azt is, mit fognak kérdezni a szóbeli vizsgán - mondta Gyugyi Csilla.

Az ügyben több nyelviskola is érintett - tette hozzá a szóvivő. Beszámolt arról is, hogy a gyanúsítottak közül egy előzetes letartóztatásban van, öten pedig házi őrizetben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.