BCE, ELTE

A Corvinusnak nincs köze a "corvinusos" nyelvvizsgabotrányhoz?

Az ügyben tizennyolc ember ellen emelt vádat a Budapesti Nyomozó Ügyészség bűnszervezetben, kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmény miatt.

2013.09.06 08:56MTI
Fotó: MTI

A Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) közlése szerint a média által "corvinusos nyelvvizsgabotrányként" elnevezett nyomozási és vádemelési ügyhöz semmiféle szervezeti kapcsolódása nincs, a hírekben közölt összefüggések ezért torzítóak és hitelrontóak.

Az egyetem az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt hangsúlyozta, hogy az érintett esetek és vizsgáztatók az ELTE Idegennyelvi Továbbképző Központ Kft.-vel mint szervezővel és megbízóval állnak kapcsolatban, a Budapesti Corvinus Egyetem csak a helyszínt biztosította.

Felidézték, hogy a tavaly október 11-én kiadott közleményükben is tudatták, hogy a BCE által szervezett idegen nyelvi képzések és nyelvvizsgák minden szempontból megfelelnek a jogszabályi előírásoknak, és illeszkednek az egyetem színvonalas és elismert oktató-kutató tevékenységéhez.

Ibolya Tibor fővárosi főügyész szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a vádirat szerint 2010-től a Budapesti Corvinus Egyetem élelmiszer-tudományi kara nyelvi központjának négy tanára egy másik közreműködővel vizsgázónként 300 ezer forintért elintézte, hogy olyanok is kapjanak nyelvvizsga-bizonyítványt, akik a vizsgakövetelményeknek nem feleltek meg.

Az ügyben tizennyolc ember ellen emelt vádat a Budapesti Nyomozó Ügyészség bűnszervezetben, kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmény miatt.

A közlemény szerint az érintetteket bűnszervezetben, kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntettével vádolják, amelynek a törvény szerinti büntetési tétele egy évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.