Időközi

Pintér Antalt választották polgármesternek Zalalövőn

Öt független jelölt közül Pintér Antalt választották polgármesternek Zalalövőn.

2013.10.20 21:22MTI

A város jegyzője, Gáspárné Tóth Zsuzsanna elmondta: a közel 42 százalékos részvételi arány mellett az érvényesen szavazók több mint 41 százaléka adta a voksát az előzetes adatok szerint győztes polgármesterjelöltre, a Salla Művelődési Központ, Könyvtár és Alapfokú Művészeti Iskola jelenlegi igazgatójára.

Pintér Antal mellett - aki mostanáig független önkormányzati képviselőként is tevékenykedett - további négy, szintén függetlenként indult jelölt mérette meg magát az időközi önkormányzati választáson. A közel 2500 választópolgár közül 1036-an szavaztak érvényesen, a második legtöbb, 24 százalékot kitevő szavazatot Herczeg Imre eddigi alpolgármester kapta.

A zalalövői választók hat szavazókörben adhatták le voksaikat. Kampánycsendsértésről vagy más rendkívüli eseményről sem a szavazás napján, sem az azt megelőző időszakban nem érkezett bejelentés - mondta el a jegyző.

Az időközi választást azért kellett kiírni, mert Vertetics László, a korábbi független polgármester júliusban indoklás nélkül lemondott posztjáról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.