Országgyűlés

Handó: fontos eredmény a nyilvánosság erősítése

A nyilvánosság erősítését sorolta 2012-ben elért legfontosabb eredmények közé az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke szerdán az Országgyűlésben.

2013.10.16 12:08MTI
MTI

Handó Tünde az előző évről szóló beszámolójában azt mondta, egyik legfontosabb céljuk a szolgáltató bíróság megteremtése volt. Hozzátette: elindították a bírósági mediációt, a gyermekközpontú igazságszolgáltatás megteremtését, megerősítették a tanúgondozást, a munkateher csökkentése érdekében jogszabály-módosítást kezdeményeztek. Úgy értékelte, az ügyhátralék csökkentése jellemző szinte minden bíróságon.

Az OBH elnöke szerint nagyon sok kritika érte a 2012. januárban indult új bírósági modellt, főleg az OBH elnökének jogköre miatt, de a kritikusok számos kérdés felett elsiklottak, hiszen a ma túl soknak tűnő elnöki jogkörök a modellváltás előtt is egy személyhez, egy testülethez kötődtek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.