Orbán

Támogatja az ország Szerbia uniós integrációját

Az Országházban tartott tárgyaláson a felek rögzítették, hogy a két ország jószomszédi kapcsolatának köszönhetően nagyszabású határátkelő-fejlesztési program zajlik, egyet májusban átadtak, két további átkelő építése pedig már elkezdődött.

2013.10.07 13:09MTI

Magyarország erőteljesen támogatja Szerbia EU-integrációját, "déli szomszédunk pedig hálás ezért hazánknak" - hangzott el Orbán Viktor miniszterelnök és Ivan Mrkic szerb külügyminiszter hétfő délelőtti budapesti megbeszélésén.

Havasi Bertalan közölte: az Országházban tartott tárgyaláson a felek rögzítették, hogy a két ország jószomszédi kapcsolatának köszönhetően nagyszabású határátkelő-fejlesztési program zajlik, egyet májusban átadtak, két további átkelő építése pedig már elkezdődött.

A magyar kormányfő és a szerb külügyminiszter a két ország közös érdekének nevezte a Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztését, amelyen már dolgozik a két vasúttársaság. Abban is megállapodtak a találkozón, hogy hamarosan magyar-szerb ösztöndíjprogram indul - tájékoztatott Havasi Bertalan.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.