Költségvetés

Halász János: jövőre is növekszik a kulturális büdzsé

"Több mint 2,4 milliárd forint kulturális célú többlettámogatás szerepel a jövő évi költségvetési tervezetben az ideihez képest."

2013.09.30 17:57MTI

Halász János, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kulturális államtitkára példaként említette a Magyar Állami Operaházat, amely a tervek szerint 1,1 milliárd forinttal kap többet 2014-ben.

A plusztámogatást az idén megnyílt Erkel Színház jövő évi működési költségeire kapja a dalszínház. 300 millió forinttal emelkedik a Nemzeti Filharmonikus Zenekar, 500 millió forinttal pedig a Budapesti Fesztiválzenekar támogatása.

Az államtitkár megjegyezte: a magyar zenei élet kiemelt támogatást kap jövőre, hiszen a Belügyminisztérium fejezetében az önkormányzati fenntartású zenekarok, énekkarok támogatása 630 millió forinttal növekszik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.