Elkészültek vele

Kész az új a szennyvízcsatorna és a szennyvíztisztító Gádoroson

Majdnem 2 milliárdos támogatásból elkészült Gádoroson a szennyvízcsatorna és a szennyvíztisztító.

2013.09.25 19:26MTI
MTI

A beruházás költsége meghaladta a kétmilliárd forintot, ehhez a Környezet és Energia Operatív Program keretéből 1,7 milliárd forint EU-támogatást kaptak.

Az önkormányzat sikeresen pályázott az EU Önerő Alapra is, így a támogatás mértéke 94,9 százalékra emelkedett.

Az önkormányzat a közleményben kiemelte: Gádoroson eddig nem volt szennyvízcsatorna-hálózat és szennyvíztisztító-telep, a fejlesztéssel a lakosságnak 1654 házi bekötésre nyílik lehetősége.

A projekt keretében megépült több mint 26 ezer méter gravitációs gyűjtővezeték, több ezer méter nyomott gyűjtővezeték és öt darab körzeti átemelő. A település területén az ingatlanok 87 százaléka kapott bekötővezetéket. A projekt keretében elkészült a napi 400 köbméter szennyvíz befogadására alkalmas korszerű tisztító telep.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.