Szépül Magyarország

Egymilliárdból újul meg Kisújszállás városközpontja

Egymilliárd forintot meghaladó összegű fejlesztéssel újítják meg Kisújszállás belvárosát és bővítik a Jász-Nagykun-Szolnok megyei település központjának funkcióit.

2013.09.21 12:25MTI

Papp Gyula, a projekt kommunikációját végző cég ügyvezetője elmondta: az Új Széchenyi Terv keretében az Európai Unió és a magyar állam mintegy 737 millió forint támogatást nyújt a csaknem 1 milliárd 31 millió forintból, 2014 szeptemberére megvalósuló beruházáshoz, az önerőt Kisújszállás önkormányzata finanszírozza.

Az építkezés három részből áll: először a városháza tetőszerkezetének felújítását, az épület akadálymentesítését és a Városháza park rekonstrukcióját végzi el a kivitelező. A program következő lépcsője a Vigadó Kulturális Központ kialakítása lesz, abban kávézó, mozi és bowlingpálya is helyet kap. Végül a gyalogos- és zöldfelületek, a Kálvin park és a régi piaccsarnok épülete is megszépül.

Az ügyvezető kitért arra, hogy a fejlesztés eredményeként a város lakóinak életminősége és komfortérzete mellett várhatóan a helyi közbiztonság is javul majd. Könnyebbé válik a fogyatékossággal élők helyzete az akadálymentes környezet kialakításának köszönhetően.

A projekt közvetlenül négy új munkahelyet is teremt, gazdaságélénkítő hatásaként pedig további munkahelybővülés remélhető a kisújszállási vállalkozások körében - mondta Papp Gyula.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.