Kevés a támogatás

Takarékossági intézkedések Kisújszálláson

Március elsejétől több takarékossági intézkedést léptetett életbe Kisújszállás képviselő-testülete, hogy így csökkentse az önkormányzati kiadásokat.

2013.03.01 16:15MTI

2013-ban a várost megillető állami támogatás kevesebb lesz a várható kiadások összegénél - közölte Kecze István (Nagykun Polgári Kör-Fidesz) polgármester pénteken az MTI-vel. 

Tájékoztatása szerint e hónaptól hat köztisztviselői álláshelyet szüntettek meg, két üres álláshely betöltését nem engedélyezték, míg átszervezés révén a városi könyvtár a művelődési központ szervezetében végzi tevékenységét. A takarékosabb működés magát a képviselő-testületi munkát is érintette, miután - még február elsejétől - a korábbi öt bizottság helyett csak hármat működtetnek.
 
Az elöljáró hozzátette: a takarékossági intézkedések egy része hagyományos értelemben vett költségcsökkentés, így a feladatot továbbra is ellátja az önkormányzat, de kisebb összegből. Így a tavalyinál kevesebb pénzt fordít a fák gallyazására, a műszaki ellenőri feladatokra vagy egyes kulturális kiadásokra - mondta el példaként. 

Kecze István jelezte: a takarékos gazdálkodás miatt megszűntek olyan nem kötelező szociális ellátások, mint a helyi étkezési támogatás vagy a méltányossági ápolási díj. A polgármester elmondta: az intézkedéseknek köszönhetően a város 2 milliárd 567 millió forint főösszegű költségvetését hiány nélkül fogadták el, igaz, központi támogatásként 69 millió forinttal többet várnak az eredetinél.
 
Közölte azt is, hogy az adósságrendezési eljárás keretében Kisújszállás 4 milliárd 383 millió forintnyi hitelének 70 százalékát - 3 milliárd 68 millió forintot - vállalta át az állam.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.