Várólista

A legtöbben hályogműtétre, a leghosszabban térdprotézisre várnak

A Magyar Kórházszövetség elnöke elmondta, hogy az év végére lesznek pontos adatok a várólistákról, miután az év végétől már szankcionálják is a kórházakat, ha nem tesznek eleget az idén bevezetett jelentési kötelezettségüknek.

2013.09.20 08:37MTI

A legtöbben hályogműtétre, a leghosszabban - 800 napot - térdprotézisre várnak a kórházi várólisták szerint - írta a Magyar Nemzet.

A lap pénteki számában Velkey György, a Magyar Kórházszövetség elnöke elmondta, hogy az év végére lesznek pontos adatok a várólistákról, miután az év végétől már szankcionálják is a kórházakat, ha nem tesznek eleget az idén bevezetett jelentési kötelezettségüknek.

A jelenlegi adatok szerint 55 ezren várnak valamilyen műtéti beavatkozásra Magyarországon. A listát vezető szürkehályogműtétre 25 ezren, nekik átlagosan egy évet kell várniuk. A térdprotézis esetében a leghosszabb várakozási idő eléri a 800 napot, de a csípőprotézisnél is eléri a 600 napot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.