Független jelölt

Gálné Mátrai Ágnes lett Bekölce polgármestere

A négy képviselői helyre tíz független jelölt pályázott.

2013.09.16 07:39MTI

Gálné Mátrai Ágnest választották meg a Heves megyei Bekölce polgármesterének a vasárnap tartott időközi polgármester- és önkormányzati képviselő-választáson - tájékoztatott Fogel Henrietta, a Balaton, Bekölce és Mikófalva községeket tömörítő Balatoni Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője.

Közlése szerint a három független jelölt közül Gálné Mátrai Ágnes 160, a korábbi polgármester, Horoghné Németh Katalin 150, Pozsik Péter pedig 94 szavazatot kapott.

Fogel Henrietta elmondta: a négy képviselői helyre tíz független jelölt pályázott, közülük Kozmáné Orcsik Éva, Kormosné Orosz Piroska, Nagy Szilárdné, valamint Varga Ferenc került be a testületbe.

A jegyző elmondta továbbá, hogy az 563 szavazásra jogosult bekölcei lakos közül 408-an adták le voksukat, ami 71,2 százalékos részvétel. Ez a korábbiakhoz képest magasabb választói aktivitást mutat - tette hozzá.

Tájékoztatása szerint jogorvoslatra két napig van lehetőség, 15 napon belül pedig megalakul az új képviselő-testület.

Az időközi voksolást az öttagú képviselő-testület június 20-i önfeloszlatása miatt kellett kiírni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.