Volt titkosszolgálati vezetők

A Fővárosi Ítélőtáblához került a "kémkedési per"

A "kémkedési perként" is ismert büntetőügy dokumentumait a Debreceni Törvényszék pénteken a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészségen keresztül felterjesztette a Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsához.

2013.09.13 15:58MTI

A Debreceni Törvényszék katonai tanácsa július 5-én kihirdetett ítéletében Galambos Lajos elsőrendű vádlottat, aki 2004 és 2007 között volt a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója, kémkedésért 2 év 10 hónap börtönre ítélte.

Szilvásy György másodrendű vádlott, a Gyurcsány-kormány titokminisztere felbujtóként elkövetett kémkedésért 2 év 10 hónap börtönt kapott.

Laborc Sándor negyedrendű vádlottat, aki 2007 és 2009 között volt a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója, a bíróság kémkedéssel kapcsolatban, hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás bűntette miatt egy év börtönre ítélte, de a végrehajtást két év próbaidőre felfüggesztette.

P. László harmadrendű vádlottat, a kémbotrányban felbukkanó, orosz hátterű biztonságtechnikai cég tulajdonosát az államellenes bűncselekmények elkövetésének vádja alól felmentette a törvényszék.

Az ügy iratanyagát 2040-ig titkosították. Tatár Tímea, a törvényszék szóvivője elmondta, hogy valamennyi vádlott élt iratbetekintési jogával és áttanulmányozta a Debreceni Törvényszék elsőfokú ítéletét.

A bíróság időkorlát nélkül első körben két teljes napot jelölt meg, majd a negyedrendű vádlott kérésére ezt még egy nappal bővítette - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.