Százmilliók népszavazásra

Milliárdokat költöttek a pártok kampányra

Noha mindegyik oldal egyetért a párt- és kampányfinanszírozás átláthatóbbá tételével, a 2007-ben bejelentett miniszterelnöki "tisztasági csomag" kapcsán sem történt tavaly ezen a téren előrelépés - annak ellenére sem, hogy az MDF is évek óta szorgalmazza a változtatást.

2008.01.05 11:18Népszabadság

2007 is csatazajos volt, de mivel nem volt sorsdöntő politikai esemény, a pártok nem kényszerültek rá, hogy mélyen a zsebükbe nyúljanak. Az viszont máris látszik: az elmúlt évek során nagyságrendekkel nőttek a pártok által "politikai tevékenység finanszírozására" fordított pénzek.

S hogy mi várható 2008-ban? Az MSZP és a kormány kiemelten kezeli a népszavazást, a Fidesz pedig egyenesen úgy készül, mintha az "előre hozott választás lenne". Az ellenzéki párt mindenesetre kerülni szeretné a "csillogást", a pénzszórás látszatát - ettől függetlenül a tavaszi kampány pró és kontra sokba fog kerülni...

A cikk további részleteit itt olvashatják!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.