A pénz tizede sem marad Budapesten?

Budapest válságban, Demszky kampányol

Újfent liberális városként hirdeti Budapestet az SZDSZ legújabb, színes fővárosi kiadványa, amelyet eddig csak a választási kampányok idején adtak ki. Bár a város gazdálkodásából tízmilliárdok hiányoznak, Demszky Gábor a valóságtól eltérően mutatja be ötödik főpolgármesteri ciklusának első évét, miközben a kormányra mutogat.

2008.01.02 08:33Magyar Nemzet

Újfent liberális városként hirdeti Budapestet az SZDSZ legújabb, színes fővárosi kiadványa, amelyet eddig csak a választási kampányok idején adtak ki. Bár a város gazdálkodásából tízmilliárdok hiányoznak, Demszky Gábor a valóságtól eltérően mutatja be ötödik főpolgármesteri ciklusának első évét, miközben a kormányra mutogat. Kóka János SZDSZ-elnök nevét meg sem említik a magazinban – írja a Magyar Nemzet.

Budapest új utakon, Hidak új megvilágításban, A pénz tizede sem marad Budapesten - csak néhány cím a Liberális Város elnevezésű SZDSZ-es magazinból, amelyet 2007 utolsó napjaiban szórtak a párt aktivistái a XIII. kerületi postaládákba. Ezután rendszeresen megjelentetjük a választások idején megismert újságunkat - közölte a Magyar Nemzettel Szabadai Viktor, a szabad demokraták budapesti elnöke, aki szerint januárban valamennyi fővárosi olvashat majd a liberálisok munkájáról.

A lap vélhetően még a Fővárosi Közgyűlés december 20-i ülése előtt készült, hiszen egy sor sem olvasható abban a főpolgármester bejelentéséről, amely szerint Budapest gazdálkodásából 47 milliárd forint hiányzik, ezért februárig kidolgozzák, hogy melyek azok a - korábban beígért - fejlesztések, amelyeket el kell hagyni. A kampányújságban nem szerepel a csőd szélére jutott BKV több mint 80 milliárd forintos adósságállománya és 8 milliárd fölötti hiánya sem, mint ahogy az nem ad hírt a jóval infláció fölötti közműdíj emelésekről sem

A négyes metró beruházásáról a legutóbbi tanácskozáson maga Demszky ismerte el: nagy a baj. Az újságban mégis azt nyilatkozta, hogy semmi akadálya annak, hogy legkésőbb 2011 közepén már az új metrón utazhassanak a budapestiek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.