Megismételt eljárás

Kezdődik a Balla Irma-gyilkosság tárgyalása

Ma veszi kezdetét a Balla Irma-gyilkosság megismételt eljárásának másodfokú tárgyalása a Debreceni Ítélőtáblán.

2013.09.12 07:35MTI

Balla Irma debreceni fideszes önkormányzati képviselőasszonyt 2007 húsvétján gyilkolták meg debreceni lakásában. A gyilkossággal az ügyészség a fiát, S. Sándort vádolta meg.

Az első fokon eljáró Hajdú-Bihar Megyei Bíróság a férfit különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság miatt tizenkét év fegyházra ítélte. A másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla azonban új eljárást rendelt el.

A Debreceni Törvényszéken lefolytatott megismételt első fokú eljárásban Bakó József bíró bizonyítottság hiányában felmentette az édesanyja, Balla Irma meggyilkolásával vádolt S. Sándort.

S. Sándor fellebbezést jelentett be annak érdekében, hogy a bíróság bűncselekmény hiányában mondja ki a felmentő ítéletet. Megítélése szerint miként a többi szóba jöhető embert kizárták, úgy őt is ki kellett volna zárni az elkövetői körből.

Az ügyész a tényállás téves megállapítása miatt fellebbezett az ítélet ellen, kérve a bűnösség megállapítását, valamint S. Sándor elítélését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.