A hajléktalanok ügye is szóba került

MSZP: Áder János ne írja alá a szociális temetésről szóló törvényt!

Az MSZP azt várja Áder János köztársasági elnöktől, hogy ne fogadja el aláírásával a szociális temetésről szóló, hétfőn elfogadott törvényt.

2013.09.11 19:26MTI
MTI

Lendvai Ildikó szocialista országgyűlési képviselő, az emberi jogi bizottság tagja szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, az elfogadott törvény szerint aki nem tudja kifizetni a temetés költségeit, és azt sem tudja vállalni, hogy a köztemetés árát ráterheljék a vagyonára, az ingyensírhely és fakoporsó fejében köteles maga megásni apja, anyja, gyermeke sírját.

Emellett a legnagyobb ellenzéki párt az ombudsmanhoz fordul a hajléktalanokat érintő szabálysértési törvény elfogadása esetén, amelynek általános vitáját szerdán tartották a parlamentben. A képviselő szerint az elfogadással kimondják, hogy meg kell büntetni az önkormányzatok által megjelölt helyeken azt a hajléktalant is, aki semmilyen vétséget nem követett el, miközben nincs minden hajléktalan számára sem éjszakára szálláshely, sem nappali ellátóhely.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.