Augusztus 20.

Kenyérszegéssel és ostromjátékkal ünnepelnek Hollókőn

A hagyományőrző hadijátékokon a Diósgyőri Aranysarkantyús Lovagrend és a helyi Szent László Vitézei Egyesület hagyományőrzői vesznek részt.

2013.08.18 14:30MTI
Fotó: MTI

Várjátékokkal ünneplik augusztus 20-át Hollókő községben: a hagyományos Szent István-napi programok mellett középkori vitézek bemutatói, valamint fogolyszabadító és ostromjátékok is várják a közönséget.

Kelecsényi Péter, a szervező Hollókői Világörökség-kezelő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta: középkori hangulatot idéznek meg az ez évi Szent István-napi ünnepség résztvevői a világörökségi rangnak örvendő Hollókő községben. A hagyományőrző hadijátékokon a Diósgyőri Aranysarkantyús Lovagrend és a helyi Szent László Vitézei Egyesület hagyományőrzői vesznek részt.

A vár előtti területen középkori vásárt idézve kézművesek kínálják áruikat, majd a hagyományos kenyérszegés után a vásárosokra törökök támadnak. Ezután Szent István magyarjai címmel fegyveres bemutatót láthatnak az érdeklődők. A szervezők vetélkedőt rendeznek - nemcsak gyerekeknek, hanem felnőtteknek is - a törökök által ejtett foglyok kiszabadítására, majd ostromjáték következik az oszmán sereg ellen. A programot a középkori lakoma zárja.

A harci játékok mellett mutatványosok, középkori zenét játszó muzsikusok is fellépnek, illetve táncosok is bemutatkoznak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.