Hajózás Budapesten

Nem adja hajóit a BKV

A BKV tulajdonában vannak és ott is maradnak a menetrend szerinti hajójáratokat kiszolgáló járművek, kikötők, eszközök - reagált a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV Zrt. Volner János jobbikos képviselő aznapi nyilatkozatára.

2013.08.16 22:15MTI
Volner János

Az ellenzéki politikus sajtótájékoztatóján felszólította Tarlós István főpolgármestert és a Budapesti Közlekedési Központot (BKK), hogy azonnal vonják vissza a budapesti dunai hajójáratok magánkézbe adásáról szóló milliárdos pályázatot.

A BKK és a BKV közleménye szerint a megjelölt 1,4 milliárd forint hét év üzemeltetést takar, az üzemeltetésben - a szerződések megkötése és életbe lépése után - jelentős megtakarítások várhatóak. Felhívták a figyelmet arra, hogy a BKV-nak nincs képzett kapitánya, hajózó személyzete, illetve karbantartója, amellyel elláthatná a szolgáltatást, éppen ezért a hajókat eddig is a dunai hajózásban jártas magáncégek üzemeltették.

"Kiszervezés nem történik, a feladatot, amelyet a tenderen nyertes cégek ellátnak, eddig sem a BKV látta el" - írták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.