Nem maradunk busz nélkül?

BKV: tárgyalnak a sztrájkbizottsággal

A vállalat a két érdekképviselet által kezdeményezett kollektív munkaügyi vita nyitó ülését péntekre tűzte ki.

2013.08.15 16:37MTI

A BKV vezetősége megkapta a cégnél működő Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége (BKSZSZ) és a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VTDSZSZ) levelét a sztrájkbizottság megalakításáról - közölte a BKV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

A szakszervezetek kedden kelt levelükben tájékoztatták döntésükről Bolla Tibort, a BKV vezérigazgatóját. Az MTI-nek is megküldött levélben az áll: azért kezdeményezik a munkaügyi vita lefolytatását, mert az érdekképviseletek információja szerint a BKV csoportos létszámleépítésre készül, és ezt a szakszervezetek nem támogatják.

Gulyás Attila, a VTDSZSZ elnöke az MTI-nek azt mondta, kétszáz ember elbocsátását jelentette be a BKV, a leépítés a buszvonalak kiszervezése miatt a buszágazatot érinti. Az elnök szerint ennyi embert nem lehet elküldeni, mert túlterhelt az állomány.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.