EU-támogatások felfüggesztése

Az MSZP Orbánt kérdezi - a Fidesz "bukott baloldalozik"

Az MSZP több kérdést tett fel Orbán Viktor miniszterelnöknek az európai uniós támogatások kifizetésének felfüggesztésről.

2013.08.16 12:30MTI

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökséget vezető Lázár János hétfőn jelentette be, hogy a kormány akciótervet dolgoz ki a 2007-2013-as időszak uniós forrásvesztésének megelőzésére, miután az EU a 15 magyar operatív programból 13-at egyelőre nem finanszíroz.

Harangozó Gábor, az MSZP elnökségi tagja pénteki sajtótájékoztatóján azt kérdezte, a kormányfő mióta ismeri az Európai Bizottság kifogásait, pontosan mik a kifogások, melyik program mikor állt le, illetve miért nem tájékoztatták előbb a közvéleményt. Rákérdezett, van-e összefüggés a Közgép Zrt. "közbeszerzési sikerszériája" és az útfejlesztési támogatások felfüggesztése között, ki a felelős a mulasztásokért, és történt-e felelősségre vonás.

Az ellenzéki politikus hozzátette, az uniós aggályok megismeréséért kérdéseket intéztek az Európai Bizottság illetékes főigazgatójához is. A szocialisták kormányzásával ellentétben jelenleg az országnak járó fejlesztési forrásokat az "utolsó fillérig elhozzuk Brüsszelből", gyorsított, egyszerűsített, átlátható pályázati rendszeren keresztül a magyar vállalkozások és a települések fejlesztése érdekében - közölte a Fidesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.