Lázálmos

Lázár a bíróság előtt is vállalja a felelősséget szavaiért

Lázár János ellen Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója tesz büntető feljelentést és indít polgári pert. A Miniszterelnökséget vezető államtitkár a bíróság előtt is vállalja a felelősséget szavaiért.

2013.08.13 17:38MTI

"Hiszek az igazamban, és ezért mindig, minden szavamért vállalom a felelősséget. Nyugodtan állok bármilyen bíróság elé" - közölte az MTI érdeklődésére az államtitkár kedden annak kapcsán, hogy Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója büntető feljelentést tesz és polgári pert indít ellene egy sajtótájékoztatóján tett kijelentése miatt.

Lázár János hozzátette: szükség eseten az Országgyűlésben tájékoztatja képviselőtársait a mentelmi jogával kapcsolatos döntéséről.

"Csányi Sándornak jó egészséget kívánok" - zárta szavait a fideszes politikus.

Fotó: MTI


Lázár a devizahitelesek érdekében veszi tudomásul Csányi megjegyzését

Nincs más választásom, mint tudomásul venni Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatójának a sajtóban tett, rám nézve "lesajnáló", lenéző megjegyzését, hiszen "mégiscsak ő az ország első számú uzsorása" - mondta Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár hétfőn sajtótájékoztatón újságírói kérdésre válaszolva.

Hozzátette: Csányi Sándor bárhogy is "páváskodik a devizahitelesektől szerzett milliárdjaival", természetesen "meghunyászkodom, és tudomásul veszem, hogy ilyen-olyan jelzőkkel illet".

Aki ilyen fontos ember az országban, annak a véleményét is kénytelen vagyok tudomásul venni - jegyezte meg.

Arra utalva, hogy a megfogalmazásaiból kitetsző szigort kizárólag a devizahitelesek védelmében tanúsítja, azt is külön hangsúlyozta: szerinte a kormány szándéka ugyanilyen világos, mert szeretnének a devizahiteleseknek segíteni.

A kormány és a bankok között folyó, a devizahitelesek megsegítésére vonatkozó megbeszélésekről újságírói kérdésre válaszolva azt is kifejtette: a kormány tárgyalásos úton születő megoldást kíván elérni a bankszövetséggel, de az világossá tette, hogy magát a kérdéses pénzügyi piaci terméket, a devizahitelt szeretnék megszüntetni.

Ki kezdte?

Ezt megelőzően Csányi Sándor egy július 24-ei sajtótájékoztatón arra a kérdésre, hogy érez-e politikai támadást ellene vagy a bankja ellen, azt válaszolta: nem érzi a politikai támadást a kormány részéről, úgy ítélte meg, nem történt olyan specifikus lépés, amely az OTP Bankot jobban sújtotta volna, mint a többi bankot.

"Néha 1-2 ember tesz ugyan megjegyzéseket, de ez sosem izgatott nagyon" - jegyezte meg, majd konkrétan Lázár Jánost, a Miniszterelnökséget vezető államtitkárt megemlítve, azt mondta, "Lázár urat nem ismerem személyesen olyan jól, de nagyon tehetséges politikus, láthatjuk, milyen jól intézte a trafikügyet".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.