Uniós támogatás

Korszerűsítették a koraszülött-ellátást Kecskeméten

Uniós támogatással, 160 millió forintból korszerűsítették a koraszülött-ellátást a Bács-Kiskun Megyei Kórházban.

2013.08.14 08:01MTI

Az intézmény közleménye szerint a napokban befejeződött fejlesztésén révén nagy mértékben nőnek a tartós gépi lélegeztetésre szoruló és az igen kis súlyú csecsemők életben maradási esélyei az intézményben.

A 143,5 millió forint uniós támogatás és 16,5 millió forint állami önerő felhasználásával modernizálták az informatikai rendszert, valamint új inkubátorokat, lélegeztetőgépeket és betegőrző monitorokat vásárolt, állított működésbe a kórház. A beruházásnak köszönhetően a gépek eddigi tízéves átlagéletkora most öt évre csökkent – olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.