Pár nap alatt több kisbaba is meghalt

Koraszülött csecsemők halála miatt kezdődött vizsgálat Miskolcon

Több koraszülött csecsemő halálának ügyébenindított vizsgálatot az egészségügyi államtitkárság a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház koraszülött- és újszülött-patológiai osztályán.

2013.08.12 18:21MTI

Az államtitkárság hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az intézmény koraszülött osztályán néhány nap leforgása alatt több, igen kis súlyú, nem kellően fejlett koraszülött csecsemő életműködését nem sikerült fenntartani.

A kórház jelentési kötelezettségének eleget téve augusztus 8-án a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervét tájékoztatta. Mivel az esetek halmozódása felvetette egy esetleges fertőzés lehetőségét, az egészségügyi hatóság járványügyi vizsgálatot kezdett.

A kórház azonnal meghozta a legfontosabb járványügyi intézkedéseket: átszervezték az érintett osztályon az elhelyezést, a higiénés rendszabályok fokozott betartása mellett folyamatos ellenőrzést végeznek, és jelentőszolgálatot működtetnek.

Az elhunyt koraszülöttektől vett mintákat az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) Nemzeti Referencia Laboratóriumában jelenleg is vizsgálják.

Az OEK és az Országos Tisztifőorvosi Hivatal, valamint a fenntartó Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) megtette a szükséges lépéseket, óvintézkedéseket, és erről folyamatosan tájékoztatja az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkárságát. A vizsgálat jelenleg is tart - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.