Jelölés

Frakcióvezetőkkel egyeztet Áder a leendő ombudsmanról

Szabó Mátét, az alapvető jogok biztosát az Országgyűlés 2007-ben választotta meg hat évre, megbízatása idén szeptember 24-én jár le.

2013.08.06 09:19MTI
Fotó: MTI

A parlamenti pártok frakcióvezetőivel egyeztet ma délelőtt Áder János köztársasági elnök az alapvető jogok biztosának jelöléséről.

Az államfő a Sándor-palotában megbeszélést folytat majd Rogán Antal fideszes, Harrach Péter KDNP-s, Mesterházy Attila MSZP-s és Vona Gábor jobbikos frakcióvezetővel, valamint az LMP képviseletében Schiffer Andrással. (Az LMP jelenleg még független parlamenti képviselői szeptembertől alakíthatnak újra frakciót.)

Szabó Mátét, az alapvető jogok biztosát az Országgyűlés 2007-ben választotta meg hat évre, megbízatása idén szeptember 24-én jár le.

Az alkotmány és az alapvető jogok biztosáról szóló törvény értelmében a köztársasági elnöknek augusztus 10-éig kell javaslatot tennie a parlament által megválasztandó ombudsman személyére.

A frakcióvezetőknek szóló meghívóban - mint arról a Köztársasági Elnöki Hivatal Sajtóigazgatósága a múlt héten tájékoztatott - Áder János hangsúlyozta: "bár a törvény nem kötelez erre, mégis fontosnak tartom, hogy javaslatom megtétele előtt valamennyi országgyűlési frakció vezetőjével konzultáljak erről a kérdésről".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.