Roma holokauszt

LMP: az élethez való jog megkérdőjelezhetetlen

Az LMP szerint az ember élethez való joga megkérdőjelezhetetlen, semmilyen rendszerben, semmilyen körülmények között nem rendelkezhetünk társaink életéről.

2013.08.02 13:16MTI

Osztolykán Ágnes, a párt politikusa az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a 20. század borzalmainak mindenkit rá kell ébresztenie, hogy az alapvető emberi jogokat óvni kell. 

Soha sem szabad a szőnyeg alá söpörni a történelem tanulságait, még ha azt gondoljuk is, hogy egy jogállamban nem jelent aktuális problémát társadalmi párbeszédet folytatni a kisebbségek jogairól - közölte, hozzátéve, nem jelenthetjük ki senkiről, hogy többet vagy kevesebbet ér bárkinél. 

Hangsúlyozza, hogy az emberi méltóságot nem csupán a fizikai erőszaktól kell megvédeni, hanem az írásban, az élőszóban vagy akár a "kicsinyes politikai propaganda" során elkövetett inzultusoktól is. Véleménye szerint 2013-ban még mindig fel kell hívni a figyelmet arra, hogy mindenki egyenjogú polgár, ugyanannak a közösségnek a tagja, és mindenki közös felelőssége, "hogyan alakítjuk sorsunkat, hogyan tesszük élhetővé országunkat". 

A Cigány Világszövetség kongresszusának határozata alapján 1972 óta emlékeznek meg a világ több országában arról, hogy 1944. augusztus 2-án éjjel az auschwitz-birkenaui koncentrációs táborban néhány óra alatt több mint háromezer roma embert öltek meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.